torsdag den 23. juli 2020

her mind is filled with joy and wonder


Ingen Tysklandstur uden mindst ét besøg på et slot, og i år frekventerede vi hele tre af slagsen. Det første var Auerbach-slottet, der lå placeret højt på en bakke med kig til både Auerbach og Bensheim, og det var en skøn slotsruin med tårne, fangekældre og dybe brønde. Det højeste tårn var lukket af, hvilket nok var lidt held i uheld, da jeg muligvis var kommet til at fortælle min niece, at der lå en prinsesse og sov øverst oppe, og nu insisterede hun på at vække hende. "Ligesom mig vækker moster", sagde hun, og det var svært at argumentere imod, for hun var ganske trofast i sin morgenvækning af mig under hele ferien. Stadig en af mine foretrukne metoder at blive vækket på, dog. 
Slotsruinen lå placeret i udkanten af skoven, og bagefter gik vi en laaaang tur af både snørklede, ufremkommelige stier, der gjorde min nieces middagslur i klapvognen ekstra bumpy, men også af brede stier i smukke lysninger, der førte os ned for foden af bakken. Måske var det et bjerg - det føltes sådan. I skoven kunne vi trække vejret frit uden masken, som vi ellers skulle have på i butikker, på restauranter og på visse andre offentlige steder, men det var helt ærligt mest af alt en lettelse, og det gav en måske falsk følelse af tryghed, som jeg gerne ville se i Danmark også - det øjeblik, jeg var mest udsat for smitte på min tur, var i togbussen fra Korsør til Ringsted på vejen hjem. 
Vejret var især med os først på ugen, hvor vi nemt blev lokket til badesøen i Bensheim, der var et virkelig fint område med både græsarealer, store træer og en lang, kunstig sandstrand. Vi havde en helt klassisk familie-ved-stranden-dag med masser af badning, bygning af sandslotte, medbragt frokost og juicebrikker og efterfølgende dasen i skyggen. (Sådan nogle dage havde jeg håbet på at få lidt flere af herhjemme, men det ser ikke umiddelbart ud til at det kommer til at ske.) Vi kørte til den enormt idylliske og instagram-venlige Michelstadt for at spise aftensmad, og de Käsespätzle jeg fik serveret på Michelstädter Rathausbräu var uden sammenligning turens bedste måltid. Tyskland, altså! <3 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar