søndag den 23. august 2020

everything beautiful is far away

 

En forlænget weekend i det nordjyske er noget af det bedste, jeg kan gøre for mig selv, og de sidste dages besøg hos min familie har været særligt hyggeligt og afslappende. Det står højt på min bucket list at få besøgt så mange som muligt af Thomas Dambos trolde - eller i hvert fald dem i Danmark, da jeg formodentligt ikke kommer forbi Kina, Miami, Belgien og mange andre steder lige med det første. Så var nyeste trold i familien, Pil Tusindtunge, heldigvis lidt nemmere at komme til - selvom hun stadig kræver en færgeoverfart og en pæn gåtur på små fire kilometer. Hun er - ligesom sine venner - imponerende godt lavet, og i hendes hænder kan man lægge en sten med et ønske, hvilket gjorde hende lidt ekstra interessant. Af de nye trolde kan jeg nu stadig bedst lide Bjarke Cirkelsten, for jeg er stor fan af, når troldene har hår og skæg. 

Pil Tusindtunge er flyttet ind på Egholm; den lille ø i Limfjorden lige vest for Aalborg, som man kun kan komme til med en fin lille færge, der sejler hver halve time lige ved siden af det indbydende friluftsbad Vestre Fjordpark. Overfarten tager ikke mere end fem minutter, men det giver lige udflugten lidt ekstra, og min snart tre-årige niece var ret begejstret. De små fire kilometer (syv en halv frem og tilbage) går ad grusveje langs marker og gårde, og det er en ganske idyllisk tur, der dog til tider kan føles lidt lang, og som også ville være fin på cykel. Det kan også hænge sammen med det utroligt omskiftelige vejr, der sendte ikke mindre end tre heftige byger i vores retning imellem det ellers fine solskinsvejr - for der var ikke meget ly at finde langs de sparsomt bevoksede veje. Det kunne dog ikke sætte en dæmper på humøret, for det var en virkelig god udflugt, som jeg kan anbefale alle at tage, hvis man har en halv dag til overs i Aalborg. 
Vi nåede også en tur til Gateway Blokhus, der er et virkelig dejligt naturområde med en kæmpestor naturlegeplads, mountainbike-spor, bålpladser og picnicområder, og min niece havde en fest på svævebanen og balancesporet. Vi har også hygget os hjemme i haven med selskab af både høns, hund og kat, og så kan jeg ikke bede om meget mere. Jeg nyder virkelig at se min niece udvikle sig, og i øjeblikket foregår det med lynets hast - der er sket meget med både udtryk og ordforråd siden vi var på ferie sammen for en måned siden.

Og til sidst et billede af min aftensmad i går, fordi det var ubeskriveligt lækkert. Jeg er blevet forkælet med hummerhaler, flæskesteg og frikadeller i løbet af de sidste dage, og det bliver en brat tilbagevenden til rugbrød og min mangelfulde madlavning. Heldigvis har vi allerede sat kryds i kalenderen til mit næste besøg, og så må jeg forsøge at overleve på pasta og take-away indtil da.   

4 kommentarer:

 1. Det ser bare hyggeligt og lækkert ud alt sammen - jeg vil også på troldejagt en dag💗.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du endelig gøre, Anne - det var en virkelig hyggelig tur! Færgen er gratis resten af august, men ellers er færgebilletten nok heller ikke noget, der lægger økonomien i ruiner. :) Jeg kan anbefale en madpakke og måske en cykel!

   Slet
 2. Det var en skøn weekend. Vi må en tur til Egholm igen engang.
  Og spise flere hummerhaler

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig skønt. Jeg tager også gerne en tur mere - helst uden skybrud, dog. Hummerhaler er jeg altid klar på!

   Slet