mandag den 10. august 2020

let tomorrow be your friend


I weekenden drømte jeg om en strand som denne her. Om det er ved Blokhus eller Løkken kan jeg ikke lige huske, men det er i hvert fald ved Vesterhavet, og der er plads. Normalt er jeg nærmest lykkelig for at bo fem minutter fra Amager Strandpark, men de sidste par dage har det næsten føltes mere som en hån, for det har på ingen måde været forsvarligt at betræde hverken stier, badebroer eller sandet, for den sags skyld - jeg har aldrig set så mange mennesker på stranden i de over ti år, jeg har boet på Amager. Jeg har i stedet taget et par aftensvømmeture, hvilket nu også har været lækkert - det føles bare paradoksalt at bo ved vandet uden rigtig at kunne udnytte det.

I stedet har vi hygget på altanen, hvor Jimmy endelig føler sig tryg nok til at ligge i skyggen og hænge ud med os. Og om to uger skal jeg igen et smut til Nordjylland og deres brede og laaaaaange lækre strande, og der tænker jeg, at der nok skal være plads til os alle sammen. Det glæder jeg mig til, for ligesom resten af København har jeg fået akut by-kuller af kombinationen af sommervarme og coronanedlukning, og jeg drømmer nu endnu mere heftigt om det perfekte nedlagte landbrug tæt på skov og strand og København - og det skal helst ikke koste mere end halvanden million. Det kan vel ikke være så svært at finde?

Jeg brugte dog langt over en time med metro og tog på at besøge min veninde i Smørum i sidste weekend, og så var udflytterdrømmene pludselig ikke så påtrængende mere. Fantasien krævede i hvert fald også en bil eller to, kunne jeg mærke. Men hyggeligt var det - hos min veninde kunne jeg hilse på både slanger, edderkopper, fugle, et pindsvin og en gravhund, og så er jeg jo i gode omgivelser. Blandt mine dyrepasserkollegaer er jeg håbløst bagud ved kun at have Jimmy boende, men jeg synes nu at han kan være krævende nok, så jeg venter lige et par år med at udvide familien med leopardgekkoer og snegle.

Arbejdet er overraskende hyggeligt og stimulerende i øjeblikket. Vi har god tid til både at fjolle lidt rundt, nusse med rotterne og øve tekniske procedurer, og jeg kan virkelig mærke, hvordan min fastansættelse har givet mig ro i maven. Jeg har overskud til både arbejde og aftaler for tiden, og udover min smuttur til Smørum har jeg også drukket cocktails ved søerne, været til endnu en fire-års-fødselsdag, været i vandet flere gange, drukket øl med gode kollegaer i Fælledparken og været en tur på Vesterbro til kagehygge. Det er kun om sommeren, at jeg kan mobilisere et sådant overskud, så det er med at udnytte det - og jeg har det virkelig godt for tiden.

2 kommentarer:

 1. hvor er det DEJLIGT, at du har det så godt! det gør mig så, så glad at vide. nyder med dig! noget andet: hahahaha omg hahahaha til fiskememe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig sødt sagt, tusind tak! <3 <3 <3
   Og ja, I know. Jeg var nødt til at dele det.

   Slet