søndag den 28. februar 2021

the pressure's growing exponentially

Det har været en virkelig dejlig weekend, og en af de allerstørste grunde dertil, er min opdagelse af, at Prøvestenen Syd er blevet åbnet for offentligheden. Amager Strandpark og Prøvestenen ligger begge i min baghave, og jeg er ofte gået en tur ud til sidstnævnte, når jeg ikke har kunnet overskue mennesker, men jeg har ikke haft modet til at kravle over hegnet. Det er bare ikke gået op for mig, at man siden august har kunnet gå derind helt lovligt, og i stedet for at ærgre mig over min sene opdagelse, har jeg i stedet glædet mig over et virkelig dejligt, nyt udflugtsmål, som jeg besøgte både i går og i dag. 
Jeg har haft brug for at slappe af, og det har Jimmy været helt med på. Vi har sovet længe både i går og i dag, og vi har suget til os af solstråler gennem den åbne altandør. Jimmy skal have sin sele på, når han er på altanen, men han beder efterhånden selv om at få den på, så jeg skal ikke længere begå et mindre overgreb når han vil have lidt frisk luft.
Jeg har også forsøgt ikke at hidse mig alt for meget op over DRs ekstremt ensidede artikel, med den sindssygt irriterende og misvisende overskrift: "Vi får (stadig) for få børn - og det er skidt: Her er hvorfor, og hvad du selv kan gøre". Jeg burde lave et selvstændigt indlæg om emnet, men overskuddet er ikke til det lige nu - jeg kan dog heller ikke bare lade det passere uden en kommentar. Jeg er enormt frustreret over, at jeg skal føle mig som en forstyrret konspirationsteoretiker, men det bekymrer mig virkelig, at respektable medier ukritisk bringer en artikel, der gør det endnu sværere at overbevise folk om, at overbefolkning er et seriøst problem. Det havde virkelig klædt teksten med nogle nuancer og et blik udenfor Danmarks grænser, og det virker ufint at fokusere på, at antallet af danskere skal være konstant. 

Tilføjelse: Ida Rud har også noget klogt at sige om det lidt trælse fokus med for få børn, og det belyser en helt anden side af debatten, der i øvrigt også er rigtig vigtig. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere uddybning af afsnittet: "Der er mange årsager til, at man får børn sent, ligesom der nok kommer flere og flere, der ikke ønsker børn af alverdens årsager. Og det er ikke, fordi vi er forkælede og magelige", men ellers er jeg (som altid) glad for Idas indspark. 

2 kommentarer:

 1. Tak for tip om Prøvestenen - har ikke engang været rundt om den nordlige del, kan dén anbefales.
  Og ja det er en udfordring at finde egnede gå-tur-steder i Kbh for tiden. Var på Teglholmen i lørdags. Og det var frygteligt pga menneskemylder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøvestenen Nord er vist primært et industriområde, hvor offentligheden ikke har adgang. Det plejer de heller ikke at have på den sydlige del, men nu er der åbnet i en prøveperiode, der er blevet forlænget et halvt år mere. Jeg har efterfølgende set på skiltningen, at man egentlig ikke må gå på volden under vindmøllerne, men det gjorde alle nu alligevel, og det var en stor del af oplevelsen. Og ja, jeg forstår dig udmærket - der er virkelig mange mennesker over det hele for tiden! Jeg håber, der er lidt flere der vil tage ind og shoppe nu, så der bliver lidt bedre plads på stier og veje. :)

   Slet