søndag den 25. april 2021

still I often think of going back

Jeg har helt ærligt ikke rigtig lyst til at beskæftige mig med genåbning og teststrategier her, men i fredags gik min mand og jeg op fra metroen på Trianglen og direkte ud til en testkø så lang, at den havde dannet en spiral fra den anden ende af Fælledparken til pladsen foran. Jeg har aldrig set noget lignende! Der var dog god fart på køen, og vi var ude efter fyrre minutter, hvilket jeg sagtens kan acceptere. Fremover holder jeg mig dog til at blive testet i min arbejdstid, ahem. I fredags skulle vi på café ligesom resten af København, og selvom det meste omkring vores besøg på Wulff & Konstali egentlig lod en del tilbage at ønske (#firstworldproblems), var maden i det mindste (næsten) som den skulle være, og det var dejligt at være ude igen. 

For næsten præcis tre år siden lånte min mand og jeg en bil og kørte på min første Thomas Dambo-troldetur nogensinde. I lørdags fejrede jeg dét jubilæum ved at tage samme tur med min faste troldeveninde, der ikke havde set disse tre før, og det var en utroligt dejlig eftermiddag på Vestegnen. Vi startede med at besøge Lille Tilde i Vallensbæk Mose, og det var interessant at se hende i et nyt lys, efter jeg har besøgt så mange andre af troldene. For Lille Tilde er virkelig en trold - hun har den fineste troldehale og det helt rigtige troldeudtryk i ansigtet. 
Dernæst vandrede vi mod 'Thomas på Bjerget', som jeg til gengæld ikke er helt sikker på er en trold. Thomas, Tilde og Trine er alle tre nogle af 'De Glemte Kæmper', der blev bygget på Vestegnen i 2016, og som langsomt fik vækket interessen for Thomas Dambo og hans seje projekter med genbrugstræ - men jeg synes faktisk ikke, at Thomas ligner en trold. Han er derimod en imponerende flot kæmpe, og jeg er glad for, at han er blevet frisket lidt op siden mit sidste besøg. Ikke så langt fra Thomas fandt min veninde og jeg den skønneste solplet på toppen af en træbeklædt bakke, og her holdt vi cola-og-snacks-pause i ly for vinden, kiggede på fugle og fik vendt verdenssituationen. 
Hvidovre lokker ikke kun med Bakketop Trine, men også med Quark Naturcenter, der er et fremragende udflugtsmål i sig selv - især her i april, hvor der er nuttede lam så langt øjet rækker. Hvis jeg en dag er færdig med at passe mus og rotter, kunne jeg godt se mig selv arbejde sådan et sted - selvom de mange børn, som stedet primært er rettet mod, selvfølgelig er et minus, haha! Trine er blevet endnu mere korthåret end sidst, og jeg er stadig ked af, at jeg ikke selv fik det lange hår at se, for det så virkelig fedt ud. Jeg har efterhånden set hele atten forskellige Dambo-træskulpturer, og det føltes godt at 'slutte', hvor jeg startede. (Igen - jeg har stadig ambitioner om at se dem alle - i hvert fald i Danmark - men jeg kommer ikke til Fyn eller Fanø lige nu). 

2 kommentarer:

 1. Dejlige, dejlige troldeeventyr!
  Jeg gad godt, tage på jagt efter flere - måske, man skulle ha' det som mål, her i foråret/sommeren. Det er hvertfald nogle fine billeder og hyggelige beretninger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det var sødt sagt! <3 Jeg kan virkelig anbefale en troldetur til sommer. Hvis I kommer til København som vanligt, kan man nå mange trolde på én dag - især hvis man har en bil med. :)

   Slet